Celostní zdraví pro tělo i duši

* nadhled spisovatelky *

* co nabízí i terapie *

Zdravá výživa

O tom, co představuje zdravou výživu na internetu koluje spousta polopravd a protichůdných informací.

Udělám vám pořádek v tom, co je skutečně prospěšné a co škodí.

Kvalitu potravin zdravé výživy hodnotím především podle její bio-elektromagnetické energie, kterou mají zdravé potraviny vysokou a nezdravé jídlo jí má naopak velmi nízkou.

Hodnoty bio-elektomagnetické energie potravin:

Zde nehodnotím jen podle obecných doporučení klasického výživového poradenství, jež jsem úspěšně absolvovala.

Mé hodnocení vychází podle skutečného množství kvalitní bio-elektromagnetické energie jednotlivých potravin. Toto množství má přímý vliv na zdraví lidí. Také z mých mnohaletých zkušeností s prací s klienty a s léčitelstvím.

Pokud tedy uvádím, že tělo člověka potřebuje mít vysokou energii čchi, aby jednotlivé orgány zářily jejím dostatkem, je třeba takovou energii přijímat i ve stravě.

A vyhnout se nebo omezit potraviny, které tuto vnitřní bio-elektromagnetickou vodivost mají nízkou a tak jim z mého pohledu životodárná energie chybí.

Následky jejího nedostatku se vždy dříve nebo později projeví formou akutních a systémových zánětů, nemocí i zvýšeným výskytem zejména virů a parazitů v těle.

Podle čeho poznám, co je a není zdravé?

Výsledky jsem dlouhodobě sledovala na klientech i na biorezonanci.

Biorezonance

Nikdy se nespletete v konzumaci obrovského množství syrového ovoce a syrové zeleniny.

Samozřejmě, že byste si měli dát pozor na geneticky modifikované potraviny, protože jejich energie je pro člověka opravdu velmi škodlivá a často se to opomíjí!

Mléčné výrobky negativně ovlivňují vstřebávání vápníku, zahleňují dutiny a velmi často jsou i původci autoimunitní poruchy štítné žlázy. Mezi potraviny zdravé stravy bych je tedy nezařadila.

Energie vepřového a hovězího masa je příliš nízká, navíc toto maso je plné živočišných tuků, které jsou zdraví prokazatelně škodlivé a dokazují to i klasické vědecké výzkumy.

Nejčastější mýty o zdravé výživě:

Mezi největší mýty zdravé výživy patří rozhodně sója. Ta je vychvalovaná, ale přitom její účinek je vždy negativní.

Brzdí v těle tolik potřebné trávicí enzymy, které jsou velmi prospěšné pro posílení imunity.

Lidé jsou přesvědčení, že ovoce má v sobě moc cukru a tak omezují jeho spotřebu. Mozek a svaly potřebují pro správné fungování glukózu.

Tělo si umí glukózu získat i jinak, ale vždy má nižší energii čchi-kung, než glukóza a fruktóza z čerstvého ovoce.

Některé procesy získávání glukózy vedou dokonce až ke ketóze a ta je velmi nepříznivá a pomáhá rozvoji rakovinotvorných procesů v těle a celkovému snížení životodárné energie.

Přehled potravin pro zdravou výživu podle pH:

Čím více je potravina zásadovorná, tím více dokáže regenerovat tkáně a v těle dokáže potkačit skrytý, neviditelný systémový zánět.

Systémové záněty probíhají tak, že o nich lidé nevědí, ale uvnitř těla dochází k poškození tkání. Takové tkáně jsou pak náchylné k množení vrů, bakterií, plísní a parazitů.

Čím jsou z hlediska zdravé výživy prospěšné zásadotvorné potraviny:

Zásadotvorné potraviny

Na tkáně uvnitř těla působí protizánětlivě.

Jednoduše řečeno: tkáně zevnitř přirozeně čistí.

Čím jsou z hledisky zdravé výživy škodlivé kyselinotvorné potraviny:

Mají tendenci vytvářet nežádoucí shluky. Leptají tkáně.

Poškozují tkáně, tím vytvářejí místa, kde se následně množí další mikroorganismy, jako viry, bakterie plísně a paraziti.

Paraziti

Seznam potravin zdravé výživy dostanete na konzultaci:

Součástí konzultace je tabulka vhodných potravin, které v těle podpoří samouzdravovací procesy.

Nebojte se zeptat na své oblébené potraviny, naučím vás si vybrat co nejvíc prospěšných potravin.

Nic úplně nezakazuji, vždy jde i o rovnováhu mezi prospěšnými a škodlivými potravinami a také o celkový přístup k životu.