Zdravá výživa
O tom, co představuje zdravou výživu na internetu koluje spousta polopravd a protichůdných informací.
Udělám vám pořádek v tom, co je skutečně prospěšné a co škodí.
Kvalitu potravin zdravé výživy hodnotím především podle její bio-elektromagnetické energie, kterou mají zdravé potraviny vysokou a nezdravé jídlo jí má naopak velmi nízkou.
Hodnoty bio-elektomagnetické energie potravin:
Zde nehodnotím jen podle obecných doporučení klasického výživového poradenství, jež jsem úspěšně absolvovala.
Mé hodnocení vychází podle skutečného množství kvalitní bio-elektromagnetické energie jednotlivých potravin. Toto množství má přímý vliv na zdraví lidí. Také z mých mnohaletých zkušeností s prací s klienty a s léčitelstvím.
Pokud tedy uvádím, že tělo člověka potřebuje mít vysokou energii čchi, aby jednotlivé orgány zářily jejím dostatkem, je třeba takovou energii přijímat i ve stravě.
A vyhnout se nebo omezit potraviny, které tuto vnitřní bio-elektromagnetickou vodivost mají nízkou a tak jim z mého pohledu životodárná energie chybí.
Následky jejího nedostatku se vždy dříve nebo později projeví formou akutních a systémových zánětů, nemocí i zvýšeným výskytem zejména virů a parazitů v těle.
Podle čeho poznám, co je a není zdravé?
Výsledky jsem dlouhodobě sledovala na klientech i na biorezonanci.
BiorezonanceNikdy se nespletete v konzumaci obrovského množství syrového ovoce a syrové zeleniny.
Samozřejmě, že byste si měli dát pozor na geneticky modifikované potraviny, protože jejich energie je pro člověka opravdu velmi škodlivá a často se to opomíjí!
Mléčné výrobky negativně ovlivňují vstřebávání vápníku, zahleňují dutiny a velmi často jsou i původci autoimunitní poruchy štítné žlázy. Mezi potraviny zdravé stravy bych je tedy nezařadila.
Energie vepřového a hovězího masa je příliš nízká, navíc toto maso je plné živočišných tuků, které jsou zdraví prokazatelně škodlivé a dokazují to i klasické vědecké výzkumy.
Nejčastější mýty o zdravé výživě:
Mezi největší mýty zdravé výživy patří rozhodně sója. Ta je vychvalovaná, ale přitom její účinek je vždy negativní.
Brzdí v těle tolik potřebné trávicí enzymy, které jsou velmi prospěšné pro posílení imunity.
Lidé jsou přesvědčení, že ovoce má v sobě moc cukru a tak omezují jeho spotřebu. Mozek a svaly potřebují pro správné fungování glukózu.
Tělo si umí glukózu získat i jinak, ale vždy má nižší energii čchi-kung, než glukóza a fruktóza z čerstvého ovoce.
Některé procesy získávání glukózy vedou dokonce až ke ketóze a ta je velmi nepříznivá a pomáhá rozvoji rakovinotvorných procesů v těle a celkovému snížení životodárné energie.
Přehled potravin pro zdravou výživu podle pH:
Čím více je potravina zásadovorná, tím více dokáže regenerovat tkáně a v těle dokáže potkačit skrytý, neviditelný systémový zánět.
Systémové záněty probíhají tak, že o nich lidé nevědí, ale uvnitř těla dochází k poškození tkání. Takové tkáně jsou pak náchylné k množení vrů, bakterií, plísní a parazitů.
Čím jsou z hlediska zdravé výživy prospěšné zásadotvorné potraviny:
Zásadotvorné potravinyNa tkáně uvnitř těla působí protizánětlivě.
Jednoduše řečeno: tkáně zevnitř přirozeně čistí.
Čím jsou z hledisky zdravé výživy škodlivé kyselinotvorné potraviny:
Mají tendenci vytvářet nežádoucí shluky. Leptají tkáně.
Poškozují tkáně, tím vytvářejí místa, kde se následně množí další mikroorganismy, jako viry, bakterie plísně a paraziti.
ParazitiSeznam potravin zdravé výživy dostanete na konzultaci:
Součástí konzultace je tabulka vhodných potravin, které v těle podpoří samouzdravovací procesy.
Nebojte se zeptat na své oblébené potraviny, naučím vás si vybrat co nejvíc prospěšných potravin.
Nic úplně nezakazuji, vždy jde i o rovnováhu mezi prospěšnými a škodlivými potravinami a také o celkový přístup k životu.